Netwerk van technici in de ZORG

Zorgsymposium 2016 22 september 2016 - CC De Werf Aalst

zorgsymposium16beeld-1.jpg02 september 2016

Plukvers 

Tijdens de 8 ste editie van het Zorgsymposium laten we - hoe kan het ook anders - het licht schijnen op innovatie in onze sector. Op 22 september komen we opnieuw samen in Aalst voor een dag vol inspiratie. Gezien de maatschappelijke en budgettaire veranderingen stellen we die dag de vraag hoe we de ideeën die groeiden in de afgelopen jaren succesvol kunnen plukken en omzetten in het werkveld.  Niemand met een beter helikopterzicht dan Peter Degadt om ons een algemeen kader van de situatie in het zorglandschap te schetsen. Waar liggen de uitdagingen en opportuniteiten om de kwaliteit van onze zorg te garanderen en innoveren?

Uiteraard heeft Birgit Morlion als coördinator van alle Vlaamse zorg proeftuinen bij iMinds - hét innovatiebad - een zicht op het potentieel dat we hebben om dingen te laten ontspruiten. Het Aipa-verhaal wordt ingeleid door Sarah Smeyers en Ilse Uyttersprot. Een aantal projecten geven een pitch van wat ze hebben gerealiseerd tijdens hun onderzoeken en wat de praktische toepassingen zijn. 

Mieck Vos, kersvers Algemeen Directeur van VVSG heeft een sterke link met zorg. Zij leidde CGGZ Mandel en Leie tijdens haar rijkgevulde carrière. Nu zal ze uiteraard nauw samenwerken met alle Vlaamse OCMW’s. Ze staat gekend als iemand die er in slaagt innovatie te stimuleren. Maar hoe doet u dat precies? Haar visie zal zeker van pas komen.  De financieringskanalen van de zorg veranderen, hoe vindt u de juiste stroom aan middelen? Uiteraard moeten we dan bij VIPA en het kabinet ten rade: Mattias Willems - Raadgever financiën, begroting en VIPA van het kabinet Welzijn, Volksgezondheid en Gezin schetst de mogelijkheden. Steven Benoit staat bij Belfius aan het hoofd van de dienst verantwoordelijk voor grote zorgprojecten. Wat zijn de huidige noden van de zorg en hoe ziet hij deze evolueren?

En tot slot onze beleidsmaker, Jo Vandeurzen. Hij speelt al jaren een sleutelrol in ons zorglandschap. Hij is gepokt en gemazeld in alle aspecten van de zorg en gaat in debat met andere belangrijke actoren. Een gebald en rijkgevuld programma om op efficiënte wijze weer voedsel te geven aan uw eigen innovatieve ideeën. Schrijf nu alvast in!

Programma 

9u00  Ontvangst met koffie + beursvloer
9u45  Peter Degadt (CEO Zorgnet Icuro) - Algemeen Kader
10u15 Birgit Morlion (Coördinator Zorgproeftuinen iMinds) - een zorg proeftuin van ideeën
10u45 Sarah Smeyers (Schepen van Sociale Zaken en Wonen Stad Aalst) & Ilse Uyttersprot (Voorzitter Zorginnovatiecluster) – Ageing in Place Aalst
11u00 Maak kennis met de AIPA innovaties - 3’ pitches van verschillende AIPA projecten

11u30 Lunch & bezoek beurs

13u30 Mieck Vos (Algemeen Directeur VVSG) Innovatie triggeren
14u00 Mattias Willems  (Raadgever financiën, begroting en VIPA van het kabinet Welzijn) - De financieringsmogelijkheden.
14u30 Pauze
14u45 Steven Benoit (Head of Public Real Estate Belfius) - Hoe pakt u de toekomst van uw financiën aan?
15u15 Jo Vandeurzen (Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin) in Debat
16u15 Receptie

Info en inschrijven

« Terug

Close