Netwerk van technici in de ZORG

Studiedag 22 maart 2016 : Bestaat er nog een toekomst voor de interne geriatrische liaison teams?

accent vv.png07 januari 2016

Door de vergrijzing van de bevolking wordt de populatie van patiënten opgenomen in het ziekenhuis steeds ouder. Bijna de helft van de opnamedagen in niet-geriatrische afdelingen zijn nu voor rekening van mensen ouder dan 75 jaar. Patiënten met een kwetsbaar profiel worden bij voorkeur opgenomen op een geriatrische afdeling. Het is echter onvermijdelijk dat heel wat patiënten met een geriatrisch profiel ook op andere afdelingen worden opgenomen. Ook al is dit perfect te verantwoorden vanuit het specifieke probleem waarvoor ze werden opgenomen, dan nog blijft er voor hen daarnaast ook een specifiek “geriatrische” aanpak nodig. Sinds 2007 werd daarom - in het kader van het zorgprogramma voor de geriatrische patiënt - geopteerd voor het uitbouwen van interne geriatrische liaison teams. Bijna 10 jaar later heeft het Federaal kenniscentrum voor de gezondheidszorg (KCE) een sterkte/zwakte analyse uitgevoerd over de werking van deze teams.

De analyses en aanbevelingen van dit recente rapport vormen de grondslag van deze studiedag met als ultieme doelstelling een discussie te gronde over de toekomst van dit zorgmodel.

Coördinatie: Prof. Dr. Koen Milisen – KU Leuven en UZ Leuven, Prof. Dr. Johan Flamaing – UZ Leuven en KU Leuven

Doelgroep:  directies en (zorg)managers van zorgverlenende organisaties, overheden, mutualiteiten, beleidsverantwoordelijken, artsen, ergotherapeuten, kinesitherapeuten, (referentie)verpleegkundigen, sociaal werkers, zorgkundigen en docenten.

Datum: dinsdag 22 maart 2016 – 09u50 tot 17u30.

Plaats: Leuven, Convent van Chièvres – zaal Willem van Croy, Groot Begijnhof 14.

Prijs: 195 EUR. 

Inschrijven : www.accentvv.be

Voor bijkomende informatie kan u terecht op het secretariaat van de permanente vorming: mevr. A. Bruers tel. 016 37 32 88 fax 016 33 69 70 anja.bruers@med.kuleuven.be

Onze VTDV-leden ontvingen hierover een mail met meer informatie.

 

« Terug

Close