Netwerk van technici in de ZORG

Zorgbeleid di 16/05/17 avondseminarie 'State-of-the-art kwaliteitsverbetering'

Zorgbeleid.jpg.png31 maart 2017

Graag brengen we u op de hoogte van het avondseminarie in de reeks ‘State-of-the-art kwaliteitsverbetering‘: Lessons from the United Kingdom: Learning from Mid Staffordshire dat plaatsvindt op dinsdag 16 mei 2017 in Faculty Club te Leuven.

 Tussen 2005 en 2008 waren er naar schatting 400 tot 1200 onnodige sterfgevallen als gevolg van erbarmelijke, niet kwalitatieve zorg in het Britse Mid Staffordshire Hospital. Als gevolg van deze cijfers en de blijvende klachten uit de maatschappij werd er een publiek onderzoek gevoerd. Volgens dit onderzoek was het schandaal in dit ziekenhuis een gevolg van een algemene organisatiecultuur waar meer aandacht was voor financiële uitdagingen dan voor de patiënten en hun familie. 

Tijdens dit avondseminarie zullen de professoren Anne Marie Rafferty en Tricia Hart te gast zijn. Ze nemen ons mee in de casus en de gevolgen die dit onderzoek met zich meebracht. Na het voorstellen van de casus wordt zowel vanuit de overheid als vanuit de profit sector gereageerd op de uitgagingen rond kwaliteit in tijden van financiële schaarste en organisatorische onduidelijkheid.

 Meer informatie en het programma vindt u in bijlage of op onze website.

U kan zich hier inschrijven tot 9 mei 2017

Vriendelijke groeten

Zorgbeleid.be

info@zorgbeleid.be

« Terug

Close